Monday, March 13, 2017

TERIMA KEJUTAN DARIPADA BLOGGER

Terima Kejutan Daripada Seorang Blogger

Assalamualaikum dan hi!

Selamat hari Isnin aku ucapkan kepada semua yang sedang bekerja mahupun yang sedang 'terpaksa' menghadiri kuliah di kampus. Saya doakan semoga semuanya dipermudahkan urusan untuk hari ini. Alhamdulillah, bersyukur kehadrat ilahi kerana dengan limpah dan kurnianya dapatlah aku merasai nikmat hidup di muka bumi pada hari ini.

Merujuk kepada perkara di atas, yes! aku memang terima kejutan yang tak disangka daripada seorang blogger! Blogger yang aku maksudkan ialah,

Blog Lady in Red Planner
Lady in Red Planner. Sebenarnya aku menang hadiah TOP 5 commentators dekat blog ni. Disebabkan hasil usaha aku mengetuk keyboard laptop untuk meninggalkan komen setiap kali berkunjung, Tuan punya blog bersetuju untuk memberikan aku hadiah sebagai tanda penghargaan kerana menyokong blog beliau. Terima kasih kak! :) 

Masuk bulan ni dah dua bulan rupanya aku berblogging dan selama dua bulan ni dah dapat dua hadiah daripada bloggers. Setiap satu bulan dapat satu agaknya? haha. Tapi untuk kali ni memang aku tak expect lah hadiah yang diberikan oleh tuan punya blog ni! Korang nak tahu tak apa dia? 

Parcel Pos Laju

Tadaaa! Okay aku belanja parcel dulu lah haha. Hadiah ni sebenarnya dah sampai lama dah. Since 7 haribulan kot? Tetapi disebabkan aku guna alamat tok sedara aku (aku tak duduk kat situ pun) so terpaksa lah tunggu lama sikit baru boleh ambil. Semalam, bila aku balik rumah tok aku dan tengok bungkusan yang ada dekat atas meja, terus terkejut beruk weh! dia punya parcel tu memang besar gedabak. Aku expect parcel yang macam surat biasa-biasa tu sahaja. Sekali, memang saiz XL akak ni bagi haha. Aku pun dengan excitednya buka parcel di atas.

Poslaju National Courier

Lepas aku dah buka dengan rakus tu, nampak la dia punya sampul dekat dalam beserta dengan shopping bag yang besar juga. Aku dah mula nervous dah. Akak ni nak bagi aku apa ni. Nak suruh aku shopping ke apa bagi shopping bag ni? hehehe gurau. Sekali, bila buka saja sampul yang ada dekat dalam tu, memang speechless lah Seorang Syed! haha 

Hadiah Bagpack Yang Cantik!

Aku dapat bagpack warna biru dari akak ni! Alhamdulillah! Thanks sangat-sangat kak. Macam tahu-tahu saja yang saya ni memang tengah ketandusan bag. Terkejut gila kot aku bila buka hadiah tu dapat beg. Dah la memang takda beg lepastu dapat beg warna biru pula tu. Memang sesuai la dengan tema blog seorang syed ni. Beg ni aku suka design dia sebab simple and plain, nampak sophisticated macamtu. Lepastu beg dia tak besar sangat. Just nice sahaja kalau kau nak letak barang-barang untuk pergi kerja atau pergi gym (kalau aku pergi gym la haha). Boleh muat baju ganti, phone, wallet kau dan banyak lagi benda-benda lain yang kau ada. Tak payah susah-susah nak tumpang handbag akak aku dah lepasni. 

High Sierra Bagpack

Okay ini pula gambar beg yang aku tangkap dari pelbagai sudut. Bila dapat tu terus guna kot sebab excited bukan main. So beg ni akan menjadi favorite bag aku. Thanks akak for the very unexpected gift! saya sangat hargai pemberian ini. Semoga akak sentiasa dimurahkan rezeki dan berjaya di dalam dunia blog. Untuk para pembaca yang masih belum berkunjung ke blog lady in red planner, sila terjah blog tersebut sekarang!



136 comments :

  1. Yeah sampai dah Syed punya, cantik begnya, memang sesuai dengan Syed ni... Alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. suka sangat dengan hadiah ni! hehe.

      Delete
  2. Replies
    1. Alhamdulillah kak. best sangat terutama bila dapat dari rakan blogger hihi.

      Delete
  3. Wow... Untung la Syed d₽t hadiah... Tahniah.. jaga baik2 beg tu

    ReplyDelete
  4. Rezeki Syed..
    Semoga terus berblogging...
    Cheers...

    ReplyDelete
  5. Wah cantiknya. Semoga LZ sekeluarga di murahkan rezeki. Amin.

    Kak ana pun dah dpt hadiah dr LZ last week. Excited gilerrrr. InsyaAllah entri hadiah tu esok kak ana publish.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn. Wahhhh akak dapat apa kak! haha cepat lah publish tak sabar nak baca akak punya hadiah pulak.

      Delete
  6. wah bestnyaaa. hahhaa. rajin blogwalking and tgglkan komen.cantik begnya. tahniah2. oh blog kau kemas dan cantik sgt. ahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sambil2 blogwalking sambil comment la apa yang menarik. Thanks mieza :)

      Delete
  7. ALhamdulillah!!! Tahniah Syed. Akak tak heran Syed dapat sebab Syed sangat rajin dan friendly. Teruskan usaha dik. Lawo beg mu itteww...I llike the color :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhe Alhamdulillah kak mekaseh. Ni puji lebih2 ni sorry la syed takda duit syiling pulak nak bagi kahkahkah. Kannn cantik la warna biru dia :')

      Delete
  8. allhamdulillah... rezeki seorang blogger.... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, terharu bila ada yang berkongsi rezeki macamni hehe :')

      Delete
  9. Tahniah syed dapat hadiah yg diingini.

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Thanks. boleh la bawa pergi sekolah macamni hehe (feeling macam budak sekolah pulak)

      Delete
  11. wahhh, dapat hadiah! seronoknye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok IQ! hehehe cuba la join apa-apa GA ke nanti, mana tahu dapat hadiah kan.

      Delete
  12. wow! hebatlah cikgu ni! hehehe. saya lama dah tak dapat hadiah. ish. sedihnya..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha biasa-biasa ja saya ni. join lah GA kalau nak hadiah hehe.

      Delete
  13. Tahniah syed dapat hadiah...beg biru sesuai dengan tema blog syed

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul tu. Beg tu biru + grey, lebih kurang ja dengan warna blog ni haha.

      Delete
  14. Wahh, besaunyaa hadiah! Mane tak happy kan? Moga murah rezeki Kak LZ. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha memang besau. terkejut tengok parcel sebab ingatkan kecik2 ja haha. Aminn, semoga dimurahkan rezeki kak LZ.

      Delete
  15. Alhamdulillah :-)

    Cantik beg kaler biru tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik! saya suka sangat beg tu hehehe :)

      Delete
  16. tahniah dikk..
    dasyatnyer adik ni..baru 2 bulan berblog, dah pemes emesss dah...ramai follower lak tu..hehehe...

    seronok tengok..hihi... teruskan usaha berblog yer.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha takda pemes emes lah kak. biasa-biasa saja saya ni. 200 tu mana ramai kak. kalau 2000 ramai la hehehe.

      Terima kasih atas sokongan kak! :)

      Delete
  17. Bertuahnyaaaa seorang Syed dapat hadiah bagpack biruuuuu uuuuu πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang bertuah sangat lah. Cantik pulak tu hehehe :')

      Delete
  18. Alhamdulillah.. Tahniah.. Cantik beg tu..

    ReplyDelete
  19. pemurah sungguh tuan blog tersebut. rezeki ni

    ReplyDelete
  20. cantik beg ni. moga makin murah rezeki si pemberi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan? Aminnn. semoga sentiasa murah rezeki sis LZ :)

      Delete
  21. Tahniah kepada Syed blogger ceria.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ceria ke saya? tang mana yang cerita tu hehehe.

      Delete
  22. Replies
    1. Fae nak beg ke? boleh. tapi kena beli sendiri la hahaha ok gurau2 ja fae jangan marah.

      Delete
  23. Replies
    1. hehehehe seronok kak! tak habis lagi rasa excited ni.

      Delete
  24. tahniah.. bestnya dapat hadiah..
    sambil blogwalking sini =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. memang best dapat hadiah especially dari blogger hihi.
      thanks singgah blog saya ya. nanti saya balas kunjungan :)

      Delete
  25. Replies
    1. Cantik sangat kan sis!? hehe mekaseh! :)

      Delete
  26. hadiah yang memang tak dijangka..rezeki syed..tahniah
    JanjiKita

    ReplyDelete
  27. Seronoknyaaa Syed dapat hadiah bag dari kak LZ, kak LZ memang pemurah, haritu pun bagi mai Planner, cantik sangat....

    Semoga rezeki syed & kak LZ makin melimpah ruah lepas ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pemurah sangat kak LZ. tak sangka dapat beg hehehe. Terima kasih banyak2 kak LZ. Aminnnn.

      Delete
  28. tahniah Syed.. kak LZ nak juga satu plesssh hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak LZ cakap tak boleh sebab dah habis stock hahaha pandai2 ja.

      Delete
  29. Replies
    1. lawa kan? suka sangat hehe terima kasihhh :)

      Delete
  30. Bestnya dapat hadiah.. kena rajin2 la ni komen2.. mana la tau ada orang nak bagi hadiah tiba2 kan..

    Tahniah Syed

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa betul tu hehe. Tapi janganlah harap hadiah semata. persahabatan yang terbina tu yang penting walaupun hanya di blog eceyhh. Terima kasih dedaun comel.

      Delete
  31. Replies
    1. Alhamdulillah, best dan beg yang cantik sangat :')

      Delete
  32. untungnya dapat hadiah besar punya! alhamdulillah. pos lah dekat sini elsa nak pinjam elsa punya beg lagi laa dah lubang lubang kena makan dengan ulor hmmmmmmmmmmmmm

    singgah :) http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/10-perkara-tentang-apple.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha tak boleh. Kalau elsa nak elsa kena minta satu dekat kak LZ tu. Kalau dia bagi, boleh lah. Kalau dia taknak bagi elsa kena beli sendiri haha kejam tak. thanks singgah blog syed.

      Delete
  33. Huhu tahniah Syed. LZ saya pon nk jgk hadiah. Hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hadiah dah habis kena claim dengan orang dah haha. kena cuba lain kali ni.

      Delete
  34. tahniah ! selamat maju jaya dan teruskan berkarya !
    sebab dunia blog sangat perlukan sumber2 yang membantu si pencari maklumat !

    salam perkenalan dari saya, blogger maira :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan juga maira, terima kasih sudi melawat blog saya.
      Betul tu, banyak maklumat yang mampu kita sebarkan sebagai seorang blogger :)

      Delete
  35. uuuuu beg baru hehehe tahniah awak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe beg bau kedai lagi ni. Mekaseh mellya :)

      Delete
  36. Paling seronok bila dapat gift macam ni dalam dunia blog ni :) Keep it up.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu! rasa seronok dapat gift dari bloggers hehe tak kisah la hadiah bentuk macam mana pun.

      Delete
  37. Blog biru, beg biru, memang fav color biru ke macam mana? haha
    Anyways, untung la dapat hadiah besarrrrr *dengki*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa takdelah fav pun warna biru ni. buat blog ni pun tetiba ambil biru sebab nampak macam cantik kahkah. hehehe syok tau dapat hadiah besar, nanti join la mana2 GA mana tahu boleh dapat.

      Delete
  38. Wahh.. rezeki sangat tu Syed! hehe. Memang seronok berblog kadang, tak jangka mcm2 rezeki boleh datang. hehe. alhamdulillah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Alhamdulillah. best sangat bila dapat hadiah dari blogger lain hehe.

      Delete
  39. Maaf lambat komen, seharian di kursus semalam πŸ˜„

    Alhamdulillah Syed happy dapat hadiah tak seberapa dari akak. Berdebar tunggu reaksi dari Top 5 Commentators blog akak, ntah suka atau tidak pemberian ikhlas akak tu. Akak tumpang gembira bila penerima hadiah suka. Terima kasih sebab sudi buat entri khas dan review gift yang diterima, really appreciate it πŸ‘πŸ‘πŸ‘.

    In shaa Allah, akak akan kongsi rezeki lain akan datang khas untuk pembaca blog Lady in Red Planner..

    Thanks for your support.. πŸ‘

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. saya tertunggu-tunggu jugaklah akak punya comment. ingatkan tak perasan ke apa hehehe. Suka sangat kak dengan beg ni hehehe memang kena buat review lah.

      Semoga akak sentiasa dimurahkan rezeki dan teruskan menulis blog! (teruskan berblogging tu cliche betul haha). You're welcome kak! :)

      Delete
  40. tahniah, bestnyer dapat hadiah :)

    ReplyDelete
  41. Wah tahniah syed.. benda paling suka bila dapat surprise kan .. ..lebih - lebih lagi free..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. gembira betul dapat hadiah dari blogger ni hehehe.

      Delete
  42. smart beg tu syed, tahniah, semoga semangat utk berblogging semakin bertambah

    ReplyDelete
  43. bestnye! rezeki syed kan.. syed kan peramah.. :)

    ReplyDelete
  44. tahniah...wah bestnye dpt hadiahhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe best sangat. Terima kasih Mrs Anna :)

      Delete
  45. Serunuklahh dapat beg. Hehehhe boleh lah cikgu tayang dekat anak murid kasi dorang jelesss sekali :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha budak2 tak kisah pun. depa suka beg beroda je kahkah.

      Delete
  46. Alhamdulillah.. Rezeki ini..
    semoga makin murah rezeki yang memberi.. Aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak, Alhamdulillah.
      Aminnn. Semoga murah rezeki kak LZ.

      Delete
  47. tahniah rezeki tu.. salam kenalan syed.. kita syarifah... hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, salam kenalan syarifah :) hihihi

      Delete
  48. Replies
    1. Syukur Alhamdulillah, terima kasih :)

      Delete
  49. Siapa tak excited dapat hadiah macam ni kan. Ehehe. Tahniah Syed!

    ReplyDelete
  50. Rezeki dari pelbagai sudut katanya. Tahniah ye Syed. Rajin rajinlah mengomen mana tau lepas ni dapat hadiah lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe thanks kak. baiklah! nanti nak komen blog akak selalu la. mana tahu dapat beg juga haha.

      Delete
  51. wah dapat beg tu..warna biru pulak tu..kita ni dah aim warna baru..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe Alhamdulillah, warna biru dia cantikkk.

      Delete
  52. wahhhhh. jelessss! hehe.. serius lawa beg tu.. baiknya LZ bg hadiah besar.. smoga LZ dimurahkan rezeki lg. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lawaaaa kan!? hehehe terharu sangat tau dapat hadiah ni. Semoga LZ dimurah rezeki aminnn.

      Delete
  53. untungnya dapat beg! lawa pulak tu hihi rezeki, tahniah!

    ReplyDelete
  54. wah best nya !!! rezeki bblog, alhamdulilah =) smoga terus sukses tau

    ReplyDelete
  55. bestnyaa dapat hadiah....tahniah!!

    ReplyDelete
  56. Hahahahah birthday Amer bulan jun ni. Harap2 ada la kejutan mcm ni hehehe

    ReplyDelete
  57. Wow, besonye hadiah dia..tahniah..πŸ˜€

    ReplyDelete